Logopèdia

La logopèdia és una disciplina que s’encarrega d’avaluar, diagnosticar i tractar les dificultats relacionades amb la comunicació, la parla, el llenguatge, la veu, la deglució i les alteracions orofacials. La logopèdia és una professió que permet atendre a persones de totes les edats.

Objectius:

L’objectiu del logopeda és prevenir, mantenir, compensar o rehabilitar en la mesura del possible les dificultats que es presenten relacionades amb la comunicació.

Es poden incidir en dificultats relacionades amb:

Tractament neurologopèdia

Existeixen nombroses patologies neurològiques que requereixen i es poden beneficiar d’una intervenció basada en la neurologopèdia. Actualment les més conegudes podrien ser:

El Servei de Neurologopèdia del Centre Salut Bodhivita, el tractament té l’objectiu de rehabilitar, compensar o mantenir aspectes relacionats amb la comunicació.

Mitjançant una avaluació clínica amb proves específiques és realitzar un prediagnòstic i un pla d’intervenció terapèutic basat en les seves necessitats. S’ofereix també la possibilitat de beneficiar-se d’altres teràpies complementàries al tractament per tal d’aconseguir una rehabilitació òptima (psicòleg, neuropsicòleg, neurofisioteràpia, teràpia ocupacional, etc).

La rehabilitació es du de forma individual per tal de rebre un tractament centrat en les necessitats de cada pacient i respectar la seva privacitat.

Tenint en compte certs aspectes observats durant el procés d’avaluació, es poden incidir en aspectes com:

Open chat
1
Necessites ajuda?
Hola 👋🏼 Necessites alguna cosa?